Tot op de dag van vandaag is Instagram een social media kanaal dat gestaag door blijft groeien. Ook blijft de app met regelmaat nieuwe functionaliteiten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan Instagram-stories, waar we vorig jaar kennis mee mochten maken, shopping en IGTV dat 21 juni 2018 uitgebreid werd geïntroduceerd. Kortom; een social media kanaal vol potentie die je ook als bedrijf op originele manieren kunt inzetten. Maar hoe doe je dat op de meest efficiënte en effectieve manier? Nou, met deze drie handige Instagram tools bijvoorbeeld!

Handige Instagram tools

Instagram bedrijfsprofiel
Eerder legde ik al het een en ander uit over de voordelen van een Instagram bedrijfsprofiel. Een ‘ander’ soort account waarmee je naast de normale functies van Instagram ook toegang krijgt tot een analytisch gedeelte van de app. Zo kun je onder andere bekijken hoe vaak je berichten zijn getoond in de afgelopen week, wat het populairste bericht is dat je hebt geplaatst en wanneer het grootste aantal van je volgers online is. Heb jij voor jouw onderneming al wel een Instagram-account, maar heb je deze nog niet omgezet naar een bedrijfsprofiel? Zet hem dan snel even om!

Eerder benieuwd naar de handige tools? Scroll dan even verder.

1. Crowdfire
Wanneer je bezig bent met het Instagram-account van jouw onderneming is het handig om vooraf te weten wie je wil bereiken. Ook wil je graag weten wanneer je nou eigenlijk het beste kunt plaatsen.

Crowdfire helpt hierbij. De app (bruikbaar op de smartphone) helpt je bij het kiezen van de juiste tijdstippen, raadt content aan op basis van jouw account en draagt bij aan het behalen van de doelen die je hebt gesteld. Je kunt verschillende kanalen koppelen aan de app, bijvoorbeeld Instagram, WordPress, Youtube, Pinterest, Twitter en meer.

Allereerst begint de app met het analyseren van de onderwerpen/interesses die je opgeeft. Geef daarom onderwerpen en interesses op die aansluiten op jouw onderneming en de doelgroep die je wil aanspreken. Op basis hiervan geeft Crowdfire op zijn beurt een verzameling van content weer die wellicht interessant is voor je doelgroep en die je op je gemak kunt ontdekken.

Ook stimuleert de app je om content van bijvoorbeeld website te delen op je Instagram-account. Op deze manier deel je snel en eenvoudig meer via al je social media accounts.

Verder maakt de tool het mogelijk om content in te plannen. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is een bericht aanmaken met een leuke tekst en afbeelding en kiezen op welk social media kanaal je het bericht wil plaatsen. Crowdfire publiceert het bericht vervolgens automatisch op de beste tijd!

Crowdfire is gratis te gebruiken. Wel heb je de mogelijkheid te upgraden naar Crowdfire Plus, Premium en VIP. Met deze accounts krijg je toegang tot nog veel meer handige functionaliteiten.

Handige Instagram tools

2. Onlypult
Wanneer het aankomt op Instagram is Onlypult (bruikbaar via een internet browser) mijn ultieme favoriet. Een tool die onwijs handig en eenvoudig is voor bijvoorbeeld het plaatsen van foto’s en/of video’s. Ook kun je met behulp van de tool handige rapporten opstellen waarmee je onder andere kunt bepalen wanneer je het beste kunt plaatsen.

Onlypult biedt de mogelijkheid foto’s in te plannen op Instagram. Ook worden er regelmatig naar aanleiding van nieuwe functionaliteiten in Instagram, functionaliteiten aan Onlypult toegevoegd. Zo kun je direct messages van Instagram lezen en beantwoorden via Onlypult en kun je stories en image carrousels inplannen. Ook kun je andere personen van achter je computer taggen in de afbeeldingen die je plaatst. Het wachten is op een functionaliteit waarmee je video’s kunt publiceren op IGTV en waarmee je producten in foto’s kunt taggen.

Verder bevat elk abonnement van Onlypult de volgende functies; image editor, own proxy, automatic removal of the posts, analytics, geo-tags, planner, hashtags, calendar en first comment.

Wel kost het gebruik van Onlypult geld. Je kunt vanaf $15,- per maand gebruik maken van de dienst. Het is dan mogelijk drie Instagram account te koppelen aan je Onlypult account. In totaal zijn er vier verschillende abonnementen waaruit je kunt kiezen.

3. Later
Later, voorheen bekend als Latergramme, is zowel via de browser als via een app te gebruiken. De app maakt het mogelijk social media accounts te koppelen, een planning te maken en berichten automatisch te posten.

Je kunt naast Instagram ook een Facebook, Twitter en Pinterest account koppelen. Vervolgens upload je eenvoudig de afbeelding die je wil publiceren, voeg je de tekst, de gewenste hashtags en stel de tijd in waarop je het bericht gepubliceerd wil hebben.

Later is in principe gratis te gebruiken. Hiermee kun je per social media platform één account koppelen. Vervolgens kun je 30 tot 50 – dit is afhankelijk van het social media kanaal – foto’s inplannen via de app. Wil je meer functionaliteiten, bijvoorbeeld toegang tot analytics of de mogelijkheid om meer foto’s per maand te plaatsen, dan kun je kiezen voor een betaald abonnement.

Abonnementen beginnen vanaf $9,- per maand met het Plus pakket. Vanaf het Premium pakket heb je toegang tot alle functionaliteiten die de app biedt. Dit abonnement kost $19,- per maand.

Style Creations

Welke handige Instagram tools gebruik jij graag en raad jij aan?

Neem contact op Instagram