Het kan behoorlijk lastig zijn om het kleurschema voor je bedrijf te bepalen. Vaak heb je wel een voorkeur voor één specifieke kleur, maar welke tint kies je vervolgens en welke kleuren passen daar mooi bij? Bij het bepalen van het juiste kleurschema komt veel kijken, bijvoorbeeld wat je met jouw bedrijf wil uitstralen. Ook speelt de branche waarin jouw bedrijf zich bevindt een grote rol. Toch zijn er tools waarmee je het jezelf net iets eenvoudiger maakt, bijvoorbeeld Coolors.

Coolors Kleurschema

Wat is Coolors
Onlangs stuitte ik zelf op deze handige tool. Bij het vormgeven van een website kwam ik er niet helemaal uit wat betreft de kleuren. De hoofdkleur was duidelijk, maar welke kleurvariaties er mooi bij zouden staan liep minder soepel.

Via Google kwam ik op de website Coolors. Een website waarmee je jezelf eenvoudig kunt laten inspireren voor het samenstellen van een prachtig kleuren palette.

Coolors biedt namelijk de optie om te starten met die ene kleur die jij in gedachten had. Voer de kleurcode in, zet de swatch op slot en druk op de spatiebalk. Door op de spatiebalk te drukken verschijnen er namelijk vier andere willekeurige kleuren. Zit er een bij die je mooi vindt, dan zet je hem eenvoudig net als de eerste kleur op slot. Dit herhaal je tot je vijf kleuren hebt die mooi bij elkaar staan.

  • Coolors Kleurschema
  • Coolors Kleurschema
  • Coolors Kleurschema
  • Coolors Kleurschema
  • Coolors Kleurschema
  • Coolors Kleurschema

Op basis van één kleur
Wil je een kleuren pallet bestaande uit dicht bij elkaar liggende kleuren. Bijvoorbeeld een groene kleur, iets lichter groen, wat donkerder enz. Dan kun je eveneens starten met de tint die je mooi vindt. Vervolgens vind je wanneer je met je muis over de swatches gaat een icoontje met negen kleine blokjes.

Wanneer je op dit icoontje klikt heb je de mogelijkheid om verschillende tinten van de door jou ingestelde kleur te kiezen. Je kunt hierbij een keuze maken uit tien lichtere tinten, maar ook uit tien donkerdere tinten.

Verder heb je de mogelijkheid om de kleurtoon, de kleur verzadiging en de helderheid aan te passen. Kortom meer dan genoeg mogelijkheden!

Tevreden?
Ben je tevreden met het kleur palette wat je zojuist gecreëerd hebt? Vergeet hem dan niet op te slaan. Door eenvoudig een gratis account aan te maken sla je al jouw kleurschema’s op in je account, elk onder een eigen, herkenbare naam. Per kleur kun je eenvoudig de kleurcode raadplegen. Deze kleurcodes kun je zelf gebruiken in Photoshop of communiceren naar bijvoorbeeld het marketingbureau.

Ook handig om te weten; Coolors is ook te downloaden als app voor op je smartphone!

Style Creations

Wat is de hoofdkleur van jouw onderneming of de onderneming waar jij voor werkt? Bestaat het kleurschema uit verschillende tinten van één kleur of verschillende kleuren die mooi samenvallen?

Neem contact op Kleurgebruik