Zo reageer je als bedrijf op LinkedIn berichten

LinkedIn is een platform waar je als persoon, ondernemer en bedrijf enorm veel interessante informatie en connecties kunt vinden. De laatste tijd wordt het platform steeds verder ontwikkeld. Zo is het sinds kort mogelijk om naast ‘interessant’ (duimpje) ook te reageren met ‘gefeliciteerd’, ‘geweldig’, ‘verhelderend’ en ‘nieuwsgierig’. Een functionaliteit die velen van ons al kennen van Facebook, nu dus ook op LinkedIn. Toch kun je met je business nog net iets meer uit LinkedIn halen… Hoe? Reageer als bedrijf op LinkedIn berichten!

Reageren als bedrijf op LinkedIn

LinkedIn voor bedrijven
Op Facebook kun je eenvoudig als bedrijf reageren op een bericht dat je interessant vindt. Je gaat naar het bericht, klikt op de miniatuur afbeelding van je profielfoto en kiest vervolgens voor de pagina van jouw bedrijf.

Bij LinkedIn is dit lastiger. Sowieso beginnen de bedrijfspagina’s op LinkedIn pas net eindelijk wat gebruiksvriendelijker te worden. Eerder kon je bijvoorbeeld niet eens vanaf je telefoon iets plaatsen op een LinkedIn bedrijfspagina. Inmiddels is dit aangepast en kan dit wel!

Reageren als bedrijf is vooralsnog wat ingewikkeld, maar niet onmogelijk! Wel vergt het enige handigheid om het voor elkaar te krijgen. Althans, je moet het net even weten! Hoe het precies in zijn werk gaat?

Zo werkt het

  1. Open om te beginnen de volgende pagina’s: jouw LinkedIn bedrijfspagina, het bericht waarop je wil reageren (klik rechts bovenaan op de puntjes bij het bericht, kies voor ‘link naar bijdrage kopiëren’ en plak deze in een nieuw tabblad);
  2. In de URL van jouw bedrijfspagina vind je een nummer. Dit nummer is het ID van jouw LinkedIn bedrijfspagina. Kopieer deze of schrijf deze even op;
  3. Ga terug naar het tabblad met het bericht waarop je als bedrijf wil reageren en voeg het volgende toe aan het einde van de URL (na de /): ?actorCompanyId=XXXXXX
  4. Vervang XXXXXX met het ID van jouw bedrijfspagina (het nummer uit stap 2);
  5. Druk op enter om de pagina te verversen.

Wanneer je op de pagina met het bericht waarop je wil reageren naar beneden scrolt zal je zien dat de profielfoto is veranderd naar de profielfoto van jouw bedrijfspagina. Het enige wat je nu hoeft te doen is je comment schrijven en plaatsen.

Style Creations

Heb jij soortgelijke (verborgen) functionaliteiten op LinkedIn ontdekt? Deel deze dan gerust in de comments. Haal het meeste uit je kennis, deel het en wordt samen beter!

Neem contact op Online Communicatie

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van webdesign, grafisch design of online communicatie? Like de Facebook pagina of volg Style Creations op LinkedIn!

2019-08-16T19:33:06+02:00augustus 16th, 2019|Online Communicatie|0 Comments

Leave A Comment