Je hebt veel tijd en geld gestoken in een mooi en professioneel ogende website. Ook ben je al druk geweest met de SEO maar toch komen er nog niet zoveel bezoekers op jouw website als je wil. Geduld hebben en blijven optimaliseren helpt om meer bezoekers op je website te krijgen maar er is meer dat je kunt doen.

Meer bezoekers

6 handige, gratis tips
Onlangs stuitte ik op een handige infographic, ontwikkeld door Red Website Design, waarin wordt uitgelegd hoe je eenvoudig meer bezoekers op je website kunt krijgen.

Social bookmarking sites
Allereerst wordt geadviseerd om gebruik te maken van social bookmarking sites. Voorbeelden van social bookmarking sites zijn Reddit en StumbleUpon. Deze sites maken het mogelijk berichten, en daarmee links, op te slaan en te delen met anderen. Vergeet niet om tags toe te voegen aan de link of het bericht dat je plaatst. Beide sites hebben een gigantische omvang. Het toevoegen van tags aan je bericht zorgen ervoor dat deze vindbaar is voor andere gebruikers en ook voor zoekmachines!

CTA’s
De tweede manier die wordt genoemd is het toevoegen van call-to-actions (CTA’s) aan links die je deelt. Door dit te doen vallen de links die je deelt meer op en zetten ze de potentiële bezoeker van je website aan om daadwerkelijk actie te ondernemen. Snip.ly is een site waarmee je op een eenvoudige manier CTA’s verwerk in de links die je wil plaatsen.

Meer bezoekers Call-to-action

Pinnen
De derde tip heeft betrekking op de social media kanalen die je gebruikt. Wist je dat het bij onder andere Facebook mogelijk is een bericht bovenaan de pagina vast te pinnen? Pin je een bericht vast dan blijft deze dus bovenaan de feed van jouw pagina staan tot jij hem zelf weer losmaakt. Het voordeel hiervan is dat iedereen die op jouw Facebookpagina terecht komt het bericht zal zien. Zeker een plek die je strategisch in kunt zetten om belangrijke informatie uit te lichten voor jouw klanten zonder hiervoor meer te hoeven betalen.

Omslagfoto’s
In het artikel over het compleet maken van jouw Facebook bedrijfspagina kwam het al kort aan bod; de omslagfoto! Omslagfoto’s (ook wel cover images) zijn een handige manier op acties uit te lichten. Plaats hier een afbeelding van de nieuwste actie en verwerk hier een CTA in. Een fijne manier om de aandacht te trekken van bezoekers en hen naar jouw website te sturen. En het is nog gratis ook!

Q&A sites
Welk eens gehoord van Yahoo Answers? Sites als Yahoo Answers zijn social Q&A sites. Plaats je een bericht op je website? Kijk dan eens op deze sites of er vragen open staan waar jouw bericht het antwoord op geeft. Link vervolgens in de comments naar de relevante informatie op jouw website. Is de bezoeker eenmaal op je website en is de informatie nuttig, dan is de kans groot dat ze verder doorklikken.

Collega’s
De zesde en daarmee laatste tip is een die vaak vergeten wordt maar best voor de hand ligt… Vraag de medewerkers binnen jouw bedrijf/jouw collega’s informatie en artikelen te delen op hun persoonlijke social media pagina’s. Met hun enthousiasme en liefde voor hun vak weten zij sowieso interesse op te wekken.

Bekijk de complete infographic onderaan dit artikel.

Style Creations

Wat is voor jouw onderneming de meest effectieve manier om meer bezoekers op jouw website te krijgen? Deel jouw tips in de comments!

Neem contact op Meer Bezoekers

Infographic 6 manieren om meer bezoekers te krijgen op je website